Groningen Seaports Nieuws

20

Patatbakjes, hamburgerdoosjes, bordjes, maaltijd trays, etc. rollen binnenkort van de lopende band van de productielijnen van Biopack in Appingedam. Niet de standaard plastic bakjes, zoals we die van de meeste snackbars kennen, maar verpakkingen, gemaakt van houtvezels (cellulose) uit Scandinavische bossen. Biopack heeft zijn intrek genomen in een vleugel van Fivelingo op bedrijvenpark Fivelpoort en produceert daar duurzame, afbreekbare en recyclebare verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf kreeg een RIG subsidie van ruim 1,2 miljoen euro en heeft daarnaast zelf 4 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd. Naar verwachting levert de fabriek uiteindelijk 40 arbeidsplaatsen op.

Chemport Europe
De groene economie versnellen en de chemische sector in deze regio wereldwijd op de kaart zetten. Dat is de gezamenlijke ambitie van Chemport Europe, het nieuwe ’ecosysteem’ dat begin februari gelanceerd is door diverse partijen. Biopack past prachtig in deze ambitie en het bedrijf kreeg daarom onlangs uit handen van EZ gedeputeerde Patrick Brouns de Chemport Europe vlag. 


Rechts het pand van Fivelingo, waarin Biopack gevestigd is, op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam. Links het kantoor van CVW. 

Acties: E-mail |

Bezoekadres
Handelskade Oost 1
9934 AR Delfzijl

Tel.: +31 (0)596 640400

KvKnr. 58141057
BTWnr. NL 852893048.B01


(c) Groningen Seaports NV
Realisatie: iVendo Marketing

Postadres
Postbus 20004
9930 PA Delfzijl
 

E-mail
info@groningen-seaports.com

 

Links
Brainwierde Weiwerd
Havenvisie 2030
Eemsdelta Vastgoed

Volg Groningen Seaports
op Social Media