Groningen Seaports Nieuws

15

Dinsdag 23 mei presentatie door GE Renewable Energy

Begin mei is de bouw van het Duitse windpark Merkur, dat schuin boven Schiermonnikoog
(45 km boven het Duitse Waddeneiland Borkum) komt te liggen, van start gegaan. Een investering van 1,6 miljard euro is hiermee gemoeid. GE Renewable Energy – Offshore wind is de leverancier van de windmolens van dit park en gaat tevens het onderhoud in de komende 15 jaar uitvoeren. Om dit te doen hebben zij ondersteuning nodig van het lokale bedrijfsleven op het gebied van logistiek, technische reparaties, veiligheid en het opleiden van personeel.

Het Duitse windpark Merkur krijgt een capaciteit van 396 MW en komt te liggen net boven de Noordnederlandse  waddeneilanden. GE plaatst 66 Haliade 6 MW offshore windturbines en de bouw, maar ook de operation & maintenance, wordt de komende jaren georganiseerd vanuit de Eemshaven. Dus volop kansen voor samenwerking en werk voor Nederlandse bedrijven.

Supply Chain Meeting 23 mei
Op 23 mei a.s. organiseert Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW) een Supply Chain Meeting op Groningen Airport Eelde. Voor deze gelegenheid is de leverancier van het Merkur windpark, GE Renewable Energy, uitgenodigd als gastspreker. De inleidende presentatie over GE (NL) en het Merkur project wordt gegeven door Ward Gommeren, Managing director - Regional Senior Sales Director WOS – BENELUX.  Alan Thompson verzorgt een presentatie over GE Renewable Energy - Offshore Wind O&M.


Installatieschip Innovation van DEME / GeoSea vaart de Eemshaven uit met de eerste monopiles aan boord voor het windpark Merkur Offshore (foto Mariska Burema, www.eemshavenonline.nl)

Acties: E-mail |

Bezoekadres
Handelskade Oost 1
9934 AR Delfzijl

Tel.: +31 (0)596 640400

KvKnr. 58141057
BTWnr. NL 852893048.B01


(c) Groningen Seaports NV
Realisatie: iVendo Marketing

Postadres
Postbus 20004
9930 PA Delfzijl
 

E-mail
info@groningen-seaports.com

 

Links
Brainwierde Weiwerd
Havenvisie 2030
Eemsdelta Vastgoed

Volg Groningen Seaports
op Social Media